2011. nov 12.

Törpesün - frissítve

írta: Iszka
Törpesün - frissítve

Fehérhasú sün, Atelerix albiventris

Mindig is érdekeltek a természet, mostanában sokat, talán túl sokat is foglalkozom a gondolattal, hogy egy kis törpesünt szerezzek be. Mivel elég egyszerű az élet, kell valami plusz még.

Fehérhasú_sün_Atelerix albiventris.jpg

Sokat olvastam róluk, nem vagyok egy felelőtlen típus, azt hiszem jó gazdija lennék egynek, Szombathelyen, vonzáskörzetében, ha van valakinek szaporulata, vagy 1-3 hónapban lesz, az jelezze nekem ...

 

Ki az aki gyermekkorában ne szerette volna a süniket? Szerintem nincsenek sokan. Ezek a sünök csak rokonuk a mi sünjeinknek, meleg égövön élnek, így nem alusznak téli álmot, méretük pedig kifejlettem egy rövidszörű tengerimalacé, a képek sokszor csalnak, fiatal állatokat mutatnak, ezek akár a kutyakölykök sokkal aranyosabbak! Életmódjukra jellemző, hogy ragadozók! Éjjeli állatok, akár a mi sünjeink rengeteget szeretnek mozogni km-ben. Kisállat kereskedésben kaphatóak ritkán, elég horribilis árban, tenyésztőknél pedig még drágábban, viszont stramm változatos színű állatkákat lehet kapni. Gondozásuk a helyükön és az eledelükön nagyban függ, Legalább fél négyzetméter alapterületű hely (0,5 méter X 1 méter) és rengeteg élő kukac kell eleségnek, kiegészítve kutya-macska táppal. Kézhez lehet szoktatni, sétáltatni nem lehet, csak kifutóba tenni, simogatni pedig csak nagyon óvatosan, mert akár a mi sününk ez is szúr csak kisebb a tüskéje.

Tehát a tengerimalac tartása egyszerűbb.

Egy sünis video:

Folytatásban egy rövid fajtaleírás, ha tényleg veszek egyet akkor pedig első kézből kaphattok hasznos infókat.

Ha nem rendeltek tőlem magokat, akkor mindketten éhen fogunk halni...

 

Szólj hozzá

kisállat kert törpesün kisemlős atelerix albiventris fehérhasú sün