Fahéjas alma recept télre!
Ha beköszönt a tél, akkor eljön a forralt italok ideje is!
Ha nem akarsz forralt bort készíteni, akkor próbáld ki a forró fahéjas alma receptjét! Még a gyerekek is ihatják!
Ha beköszönt a hideg évszak, akkor hivatalosan is itt a forralt italok ideje. Ha azonban nincs kedved forralt bort készíteni, esetleg a fiatalabbaknak szeretnél valami finomat csinálni, akkor kiváló alternatíva lehet egy pohár forralt, fahéjas almalé.
Nézzük is, hogy mi kell hozzá!
Hozzávalók (6 pohárhoz)
1,5l almalé, 2-3 evőkanál juharszirup vagy cukor, 2 fahéjrúd
6 egész szegfűszeg, 6 egész szegfűbors,
1 narancs és 1 citrom héja vagy karikák.
Öntsd az almalevet és a juharszirupot egy nagy rozsdamentes acél lábasba.
Tedd a fahéjrudakat, a szegfűszegeket, a szegfűborsokat egy teatojásba, lógasd az almalébe, add hozzá a narancsot és a citromot.
Gyújts be a lábas alá közepes hőmérsékleten 5-10 percre, vagy amíg a keverék hőmérséklete közel forrásponthoz ér nem kell felforralni.
Öntsd az italt bögrékbe és ízlés szerint egy-egy fahéjrúddal már fogyaszthatók is!