2013. júl 09.

Paradicsom magfogás

írta: Iszka
Paradicsom magfogás

Biztosan mindenki (akit érdekel ez a téma) próbálkozott számára szimpatikus paradicsomból magot fogni. Rá kell jönni, hogy ha nem tudjuk a trükjét, akkor elég macerás dolog ez.

Az előzmények itt olvashatóak.

para02.jpg

Itt a képen az orosz fürtös látható. Annyi a különbség, hogy viszonylag lassan terem és távol vannak a termések, bogyói nem túl nagyok, de nagyon ízletesek.

 

 

Paradicsom magok.

Gyorsan leírom, valami gubanc történt! Pedig gépeltem vagy 5 percet már és eltűnt minden!

A 3 pomodoro-ból kinyert kocsonyás részt a magokkal együtt tegyük egy üvegbe, öntsük fel félig vízzel és tegyük csak rá a kupakot. Nem tűző napra téve pihentessük, el fog kezdeni cefrésedni. Másnap csavarjuk rá normálisan a kupakot és jól rázzuk össze, majd lazítsuk le a kupakot. Max. 3 nap múlva készen is van a bomlás ami nekünk elég, bő vízzel mossuk ki a magokat egy szűrőben, és szárítsuk meg lassan. A magok a vízben

Tasakozzuk be, ha már jól kiszáradtak a paradicsom. Írjuk rá a tasakra, hogy melyik évből való, mert 4-5 évig bátran odaadhatjuk másoknak is, de magunknak még akár 10 év múlva is lehet 30% esélyünk a csírázásra.

Ha paradicsom mag érdekel, akkor írj az iszaklaszlo[kukac]freemail.hu -ra.

 

Sok sikert!

 

 

 

.

 

.

para01a.jpg

para01.jpg

A batyus paradicsom picike termés kezdeményei.

 

Ha magunk fogunk paradicsom magot, akkor a kis tasakjára írjuk rá, hogy mi az szerintünk, vagy egy képet nyomjunk rá, írjuk még oda, hogy mikor fogtuk (2013) mert 4-5 évig is jók ezek a magos, sőt 10 év múlva is 30-45%-ban még kihajtanak.


Paradicsom palánta készítése a lap tetején lévő linkben.

A bohóc paprika már szépen terem az erkélyen, róla I T T lehet majd olvasni!

Képek a termésekről hamarosan! ;)

Ha paradicsom mag érdekel, akkor írj az iszaklaszlo[kukac]freemail.hu -ra.

http://dogosvirag.webnode.hu <<< dögvirágokról.

Szólj hozzá