2013. már 20.

Tavasz van?

írta: Iszka
Tavasz van?

Eljött az idő, hogy nekiálljunk palántázni. Pedig ha terméseket akarunk még idén, akkor az időjárásra tekintet nélkül neki kell állnunk elültetni a palántákat. (2013.03.16.)

.

A jó palánta neveléshez nem elég a jó mag! Szükség van szinte állandó melegre, csírázás után napfényre - minél többre- egy jó talajra és megfelelő palántanevelő edényre.

Ez már kezd jó lenni, általában lapos tetejűeket lehet kapni, azok meg csak gátolják a növények fejlődését, ez is mondjuk csak 2-3 hétig elég, de arra úgyis ki kell poharazni a növénykéket:

palanta.jpg

.

Idén újra lesz krumpli, mert 2 éve nem volt, virágok helyett inkább fűszernövények. Sikerült elég szép választékot összehoznom. A mángold ki nem maradhat, tökféléket a tavalyi nagy kudarc után nagyon nem erőltetem, csak a zukkini és a csillagtök, esetleg némi ubi. Tavalyról átmentettem 5 paprika csemetét, 3 jól van 2 Habanero nem hiszem, hogy ki fog hajtani. De a remény hal meg utoljára. A gyümölcsfák eddig jól bírják a hirtelen meleget és fagyokat. A tavaly előtti batyus paradicsom az lesz, thai chili is, fekete paradicsom és hosszú fürtű sajna nem, Viszont tavaly a lila sárgarépa igen jó volt, csak nem tudok magot szerezni, sajnos.  Csicsókát is sikerült a rücskös mellé szép nagy kerek formájú gumósat beszerezni. Meg még millió dolog van...

1-2 napon belül jövök a részletekkel!

Ha él ez a link, akkor elkezdtem! ;)

Jó vetést mindenkinek!

Szólj hozzá

gyümölcs kert paradicsom vetőmag mángold Csicsóka paradicsom vetőmag kert 2013 lila sárgarépa