Cukkinis tócsni
Cukkinis tócsni.
Ha már nincs mit kezdeni a cukkinivel, akkor vagy előbb is jó étel. A tócsnit szerintem így-vagy úgy mindenki ismeri.
Hozzávalók, mindenki saját akárhogyan módosíthatja!
2 burgonya, kb. fele ennyi cukkini, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, fél hagyma, zöldségzöldje, só, pirospaprika, bors, oreganó, kb. 1 dl olaj, serpenyő, tüzhely, stb...
Reszeljük le a krumplit, cukkinit a magok nélkül, hozzá a tojás, liszt, hagyma, fűszerek, keverjük össze, közepes lángon melegítsük olajat olyan fél cm magasságút. Ne hagyjuk sokat állni,mert akkor a krumpli is és a zöldségek is levet engednek és akkor nem olyan ropogós!
|
Sokat nem kell vele szórakozni, beletesszük a forró olajba gyorsan picit eligazítjuk és tesszük mellé a következőt, a lényeg, hogy ne legyen túl vastag, ne érjenek össze. 2-4 perc alatt szépen ropogósra sül az alja, ez megadja a keménységet ahhoz, hogy át tudjuk fordítani.
Ha nagyobb arányban van bent cukkini, patiszon, egyéb zöldség, akkor hígabb a "tészta".sütéskor akkor egyáltalán ne mozgassuk,mert csak azt érjük el, hogy darabokra esik. Mehet bele szinte bármi: sajt, szalonna, kolbász, már kész húsmaradványok, talán gyümölccsel nem lenne az igazi, de ki tudja...
Jó étvágyat!