Paradicsom
Paradicsom.
A többség az üzletekben az egyforma, kemény, piros paradicsomot veszi. Aztán otthon félbevágva fehér, íztelen. Még egy jó vajas kenyéren is szar. Pedig mennyi finom és változatos paradicsom létezik. Akár a Gombóc Artúr a csokikkal, átválthatjuk paradicsomokra is: nagyon apró, apró, nagy, gömbölyű, körte alakú, batyus, barázdált, hosszúkás, paprika alakú és minden lehet sárga, piros, rózsaszín, zöld, csíkos, barna, hússzínű, lila és fekete, na meg lehet leves, száraz, édes, savas, vastag héjú, vékony héjú és ezek kombinációja. Meg egyéb jelzőkkel is illethetjük.
|
|
A kettő fenti kép forrása: nepszava.com és zoldstudio.viragcenter.hu
Ettél jó ketchup-ot? Nagyon sokan nem ettek jót! Erről jut eszembe, hogy a bolti majonézben egy bontó baktérium által kiválasztott takony az adalék elég nagy része...
Tehát a paradicsom is csak üzlet akárcsak a homogénezett tej, vagy a tojáspor.
Hányok már boltba menni!
Üzlet az egész világ! Ősszel és vetési időben van néhány különböző paradicsommagom eladó. Saját keresztezés, tudok némi hibridet is, táj jellegű de a lényeg, hogy vegyszermentes és baromi finomak tudnak lenni!