2013. okt 27.

Kiskerti ételek

írta: Iszka
Kiskerti ételek

Csicsóka.

Nem egy népszerű étel, de annyira egyszerűen termeszthető, hogy szerintem nincs ember akinek ez nem sikerülne!
 Csak el kell ültetni, szinte bármikor! kivétel télen a fagyos földbe!

paradicsomos szendvics.jpg

. >

Hasonló a burgonyához a gumója amit megeszünk, hasonlóképpen is lehet elkészíteni, de sokkal gyorsabban elkészül! Erre vigyázni kell! Maga a növény inkább a napraforgóra hasonlít, csak pici a virága, magja pedig nálunk nem érik be.

Cukorbetegeknek és diétázóknak elengedhetetlen! Cukorbetegek is korlátlanul fogyaszthatják. Csökkenti a vércukorszint ingadozását, segíti a cukor anyagcserét és javítja a máj anyagcseréjét. A gumó rendszeres fogyasztása segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, az elhízást, a köszvényt és a vesekövet. Fogyózóknak alacsony kalóriatartalma (10 dkg kb. 80 kalóriát tartalmaz), magas rost és alacsony szénhidráttartalma (a krumplinak mindössze 1/5-e) miatt kiváló diétás étel.

.

zoldseges_fasirt.jpg

Csicsókás ételek: nyersen is ehető, főzve krémleves, vagy nagyon jól lehet levest sűríteni vele, sütve akár a sült krumpli, de ehhez odafigyelés kell, mert pillanatok alatt készen van! Tócsniba is lehet keverni, de ekkor elég sötét lesz a tócsni. Salátákba is tehetjük, de szószokba az igazi turmixolva!

.

Csicsóka vetőgumó eladó.

Még több csicsóka.

Csicsóka krémleves dióval!

Szólj hozzá

diéta csicsóka csicsóka krémleves csicsókás ételek kiskerti ételek