2012. nov 18.

Karácsonyfa egyszerűen

írta: Iszka
Karácsonyfa egyszerűen

Boldog Karácsonyt!

Dekoratív karácsonyfa gyorsan, egyszerűen.


Mindenki vagy így vagy úgy de részese a karácsonyi izgalmaknak, Rengeteg teendő van, nagyon rövid idő alatt. Fát venni, hazahozni, kapásból lehet tisztítani a kocsit, dugiszálni a gyerekek elől, fel díszíteni, ráadásul az élő fenyő még el is kezdi dobálni a lakásban  a leveleit, plusz takarítás, aztán még számtalan dolog közbejöhet. Én elég racionális ember vagyok - azaz inkább próbálok az lenni - utolsó előtti költözésemnél, mikor vettem egy lakást ami már régen volt, de még mindig a banké... - akkor szükség volt egy komplett karácsony fára is, nem igazán gondolkodtam eddig erről, szüleimnél volt és ennyi. Kiindulási alapnak volt egy 100 mini égős, tiszta fehér téli dekorációnak szánt égősorom, plusz egy műanyag  kisebb fákhoz való karácsonyfa talpam. Pont a lényeg hiányzott belőle. Első körben vettem drótszélű széles arany szalagot ezekből készítettem nagy masnikat, 3-4 nagyobb hurok az alján vékony dróttal összefogva, a drótnál rögzíthető is a fára. 3 15 cm körüli aranyozott rattan gömb, 3 hasonló csillag, 3 harang, 10 pici 2 cm körüli műanyag gömb, 6 nagy műanyag gömb némi jégcsap műanyagból. Színnel az arany irányába indultunk. Nagy dilemma a csúcsdísz volt, szülőktől tudtunk volna kapni hagyományos komcsi szériás csúcsdíszeket. Pont kapóra jött az egyik nagyáruház akciója, vettünk egy szép nagy arany csillagot, műanyagból.

Az első éveben semmi gond nem volt, pici stokit beborítottunk csomagoló papírral ezzel lett megmagasítva a fa, így az ajándékok is elférnek alatta, meg a szalon cukros tál is, mert a szalon cukrot nem kötözzük fel, felesleges időtöltés, tálba kerül a fa alá, így akármilyen színű lehet a csomagolása, akkor sem zavarja be a fát. Szűkebb félezüst fa, kb. 1 óra alatt az egész össze volt rakva. Célszerű az égősort rakni a fára először! A csúcsdísszel meg megkoronázni ha készen van És utána egy cuppanós puszi a párunknak.

Mindjárt jobb lesz minden!

Masniváltozatok:

masni_kor.jpg masni_nagy.jpg masni_hosszú.jpg 

Szalag készítés. Néhány nap múlva.

Még egy jó ötlet többszínű karácsonyfához:

tobbszinu_karácsonyfa.jpg

Saját fáink képekben. Pár nap múlva.

Még több karácsonyi ötletünk! Pár nap múlva.

Muris karácson. Amikor minden összejön.

Karácsonyi képek

Köszönjük, hogy benéztél! Remélem tudtunk hasznos ötleteket adni! Kellemes ünnepeket!

Szólj hozzá

karácsonyfa szent karácsony karácsonyfa díszítés karácsonyi dekoráció karácsonyfa ötletek karácsonyi masnik karácsonyfadísz készítés vicces karácsony karácsonyi háttérképek