2012. feb 01.

Óriáshagyma projekt update

írta: Iszka
Óriáshagyma projekt update

Vannak tényleg óriási hagymák, szelektíven nemesítették ki, majdnem 10 kg tömegük is lehet a hagymáknak. Ehhez nagy kitartás és odafigyelés kell. A hagymáknak szükséges minden körülményt optimális szinten kell tartani, ezt általában külön edényekben, fóliasátras körülmények között érik el. A hivatalos rekord 7,5 kg.

Én ma 2012. február 01. vetettem el az óriáshagyma magokat. Kettő fajta került vetésbe: Mammoth Improved és Mammoth RED.

Világrekord hagyma 2011 ősz.

Mivel én szabad földben fogom tartani őket, ezért 1:1 rész kerti föld és palántaföld keverékébe vetettem az óriáshagyma magokat. Indításnak kaptak nyomelemekkel gazdagított folyékony trágyát, alulról, majd fóliatakarást felülről, hogy ne tudjanak kiszáradni. Jelenleg nappal 17 fok, este 13-15 fok körül vannak. A kert kiemelt lakói lesznek.

 

A hagymák története remélhetőleg 2 évig folytatódik itt!

1. Ültetés 2012. február 01.

2. Február 20. A csírázás 90%-os, a növénykék már 3-5 cm magasak. Napi 1-1 óra pót megvilágítást kapnak, 6-7 körül este.

3. 02.24. A kis magoncok már 7-9 cm magasak.

4. 03.15. A nagyobbak már 3 levelesek, kezd száruk is lenni.

5. 04.01. A legnagyobb már 27 cm magas, 5 levelű, határozott szára van, lassan át kell ültetni őket külön-külön cserépbe. Honnét veszek ennyi cserepet?

A cserepek kimaradtak, jelenleg már kb. 3 hete ki lettek ültetve a kertbe, kicsit megviselte őket a hirtelen helyváltozás és az is, hogy a gyökérzetük is kissé leszakadt, mégiscsak jobb lett volna átcserepezni őket, majd így kiültetni földlabdásan.

Most már 2 hete esik az eső juni 05 van, élnek, talán erősödnek is.

 

Növénymagok eladók!

 

 

Szólj hozzá

kert paradicsom chili óriás hagyma aquaponics mammoth improved hagyma mammoth red hagyma hydroponics