2011. okt 22.

Kert projekt 2012 - frissítve

írta: Iszka
Kert projekt 2012 - frissítve

Most még csak 2011 októbere van, de már beszereztem néhány növénymagot jövőre, idén ültettem kétnyári virágokat, évelőket magról, ezek már ki vannak ültetve a kertbe. Tavaszi hagyma és a tavaszi zöldség-zöld el van ültetve. Téli saláta palánták is kint vannak már a földben. Eper át van palántálva, a gyümölcsfák leszedve, kissé kiigazítva, 2 új gyümölcs lett tegnap előtt ültetve, egy sárgabarack és egy Burgundi szőlő. Idén még trágyázni és ásni kellene, égetni egy kicsit, lemosózni a gyümölcsfákat, majd fűteni odabent...

Kerti terv 2012-re:

 

Februárban: Habanero chili palánták ültetése, 1-2 nagyobb paradicsom palánta készítés az óriás hagyma vetése még odabent. Kint pedig a lemosó permetezéssel lesz kis meló.

Márciusban: a hónap elején, az óriás tök, az óriás póréhagyma magokat el kell ültetni és figyelni kell rájuk.

Áprilisban: Paradicsom és paprika magok ültetése, kint pedig el kell készíteni az ágyásokat. Némi kis sárgarépa vetése kint. Hónap végén lehet cserepekbe ültetni az eddigi palántákat, a kicsiket pedig ki kell dobálni. A cserepes, dézsás virágok nagy része mehet ki a nyári helyükre. Remélem a tavaszi hagyma már fogyasztható. Borsó vetése.

Májusban: uborka, futócukkini, patisszon, Hokkaido sütőtök magvetése odabent. Venni valami olcsó és nagy zsáknyi virágföldet, plusz 2-3 zsák marhatrágyát, ezek a palánták kiültetésekor kellenek majd. Reményeim szerint minden palánta már sok gondot okoz, főleg, hogy nem férnek el bent. Ezért hó végén már ki kell ültetni őket. A mángold vetése.

Júniusban: öntözni, figyelni, hogy megmarad-e minden. További uborka, cukkini, patisszon meg ki tudja még mi magok ültetése már kint. Így nem ugyanazt kell enni, hanem változatosan lesz minden, folyamatosan.

Monstrumokat akarok, de nem ekkorákat! Bár titkon örülnék neki ;) Az én tökmagomból állítólag akár 450 kg feletti tökök is nevelhetőek. Majd meglátjuk!

 

 

Chili és paradicsom magok eladóak.

Ha nem rendeltek tőlem magokat, akkor mindketten éhen fogunk halni...

Töklámpás készítése, klikk ide!

Szólj hozzá

kert kiskert töklámpás mángold óriás tök óriás hagyma óriás póréhagyma habanero chili korai fürtös paradicsom futó cukkini laminált padló lerakás