2013. jan 11.

Törpe cochin

írta: Iszka
Törpe cochin

Törpe cochin - mini tyúk.

Első ránézésre azt mondhatnánk a törpe cochinokról, hogy egy "két lábon járó tollgombóc".

Tyúknak tyúk ez is, a méretéből adódóan inkább csak díszbaromfi. Tojik tojást, költi is a tojásokat szépen. Gyerekeknek való, vagy olyanoknak akik ismerkednek a baromfitartással, de inkább kis költségvetéssel valami mindennapi hobbit kívánóknak való a törpe cochin (kokin). Vagy szomszédpukkasztónak, mert a kakas azért néha kukorékol! Itt is, akár az állatok többségénél a kakas a színes egyéniség, bár a tyúkok sem mindig unalmas színűek. Sok színváltozatban tenyésztik és egy szebb színű és jobb vérvonalú kis tollaslabda elég szép summáért cserél gazdát.

Ez egy mókás videó, érdemes megnézni!

.

Hagyományos kakas mintájú törpe cochin kakasok:

törpe_cochin_kakas.jpg

.

Színváltozatok:

Normál tollas és fodros változatban és rengeteg szín és jellemző mintázatban tenyésztik ez a kis állatot. Többek között: fehér, sárga, vörös, kendermagos, porcelán, fekete, fogoly kb. eddig voltak a hagyományos tyúk színei is. Továbbá: fekete-fehér, sárga-kendermagos, nyírfaszínű, aranybúza, többszegélyes fogoly, kolumbián, borsárga kolumbián, lazac és a kék véletlenül se maradjon ki!

.

Plusz 2 videó a méretük miatt:

Folytatásban még több színváltozat, itt. < ha él a link, akkor kész a folytatás.

Pekin Bantam Pékin Zwerg-Cochin Cocincina nana Patuljasta Kokinkina Kochin karłowaty Dværg Kochin zdr.Kočinka Zdrobnělé kočinky
Szólj hozzá

tollaslabda vicces kép bantam orpington törpe cochin törpe tyúk zwerg cochin pekin bantam cochin videó