2017. dec 06.

Fahéjas alma recept télre!

írta: Iszka
Fahéjas alma recept télre!

Ha beköszönt a tél, akkor eljön a forralt italok ideje is!

Ha nem akarsz forralt bort készíteni, akkor próbáld ki a forró fahéjas alma receptjét! Még a gyerekek is ihatják!

fahejas-alma-tea.jpg

Ha beköszönt a hideg évszak, akkor hivatalosan is itt a forralt italok ideje. Ha azonban nincs kedved forralt bort készíteni, esetleg a fiatalabbaknak szeretnél valami finomat csinálni, akkor kiváló alternatíva lehet egy pohár forralt, fahéjas almalé.

Nézzük is, hogy mi kell hozzá!

Hozzávalók (6 pohárhoz)

1,5l almalé, 2-3 evőkanál juharszirup vagy cukor, 2 fahéjrúd

6 egész szegfűszeg, 6 egész szegfűbors,

1 narancs és 1 citrom héja vagy karikák.

Öntsd az almalevet és a juharszirupot egy nagy rozsdamentes acél lábasba.

Tedd a fahéjrudakat, a szegfűszegeket, a szegfűborsokat egy teatojásba, lógasd az almalébe, add hozzá a narancsot és a citromot.

Gyújts be a lábas alá közepes hőmérsékleten 5-10 percre, vagy amíg a keverék hőmérséklete közel forrásponthoz ér nem kell felforralni.

Öntsd az italt bögrékbe és ízlés szerint egy-egy fahéjrúddal már fogyaszthatók is!

Szólj hozzá