2014. aug 17.

Adenium - Sivatagi rózsa

írta: Iszka
Adenium - Sivatagi rózsa

Adenium obesum, a legismertebb.  Adenium arabicum, a legritkább.

Adenium somalense, a gyors növekedésű és magas növésű.

Eladó saját növényeim.

anim001.gif

 Sivatagi rózsaként ismerjük, a nevéből is kitalálhatjuk, hogy meleget, kevés vizet törődést és sok fényt szeretnek. Virágzó növények, télen szinte öntözés nélkül kell tartani őket, különben nem érik meg a tavaszt. Szép zöld leveleik vannak, melyek szépen csillognak. Nyáron ilyen kedves kis növény tud lenni házi körülmények között:

A kép forrása: http://davesgarden.com Adenium  obesum

Eredeti élőhelyén:

adenium000.jpg

adenium_obesum.jpg

 

 

adenium_arabi.jpg

Adenium arabicum.

adenium_somalense.jpg

Adenium somalense

A magoncokból lehet szép pufi növényeket, dugványokról pedig elágazó magas növényeket nevelhetünk. Virágszíne általában rózsaszín, de a kereskedelemben kapható magok lehetnek más színűek is, ezen színes magokból 10-20% lesz olyan színű a többi rózsaszín lesz. Sajna. A magonc a 2. 3. évben mutatja meg a virágját először. Csak megbízható helyről érdemes magot venni! A kis növényekkel napi munka van! 2-3 hónapos korukig. 10 magból 8-9 csírázik, 4-6 éri meg a következő tavaszt, utána már csak az odafigyelésen múlik a növény sorsa.

 Tartásuk: laza kavicsos talaj, tápanyagokban gazdag talajban nagyon gyorsan képes nőni, tavasztól nyárig meleg, tűző nap, öntözés csak akkor, ha már 1-2 napja kiszáradt. Hetente 1 alkalommal lehet spriccelni is őket.

Néhány színvariáció:

Google

.

Ajánlom minden növénybarátnak! Bár nem egy olcsó növény!

Nézz be hozzám, nagyon sok növényem van, néhányat el is adok.

iris.jpg

 

Szólj hozzá