Tűzből tüzet.

Sült paradicsom

2014/08/04. - írta: Iszka

Nagyon finom sült paradicsom.

Egyszerű, gyors, finom étel.Sőt még talán olcsó is. Ha már nincs semmi ötlet, hogy a sok paradicsommal mit kezdjünk, vagy hogyan dobjuk fel a partit, akkor itt egy tuti recept.

sült_paradicsom.jpg

Google.

 

 

 

 

 

paradicsom.jpg

Hozzávalók: elég rugalmasan lehet módosítani:

8-10 paradicsom felkarikázva, pár löttyintés olíva olaj, kávéskanál oregánó, 8-10 dkg feta sajt morzsolva (sós-túros sajt kell hozzá), esetleg némi bors, olajbogyó. Fejenként 2-3 szelet kenyér, lehetőleg pirítva.

Elkészítése, forró sütőbe egy tepsin betoljuk a hozzávalókat megkevergetve, 10-20 perc múlva újra keverjük, majd 10-15 perc múlva kész is. Tűzhely belső hőmérsékletétől függően.

Ha a paradicsom vékonyabban van, akkor jobban elfő a leve, úgy az igazi. Bár szaftosan sem rossz! Ahhoz, hogy szaftosabb könnyebben kenhető legyen a paradicsom szeleteket még félbe is vághatjuk és többször megkeverve egy krémes darabos masszát kapunk.

Ehetjük forrón, melegen de hidegen is kitűnő!

 

Jó étvágyat!

Google

.

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://zoldsziget.blog.hu/api/trackback/id/tr416574017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.