2014. máj 13.

Ólomvirág

írta: Iszka
Ólomvirág

Ólomvirág - Plumbago

Nem egy vonzó nevű növény, viszont nagyon hálás! Dél-afrikai származású, kúszó cserje, támaszték nélkül 2, támasztékkal akár 4 méteres is lehet. Aki unja a leandereket és könnyen tartható dézsás növényre vágyik, azoknak tudom ajánlani. Régen ólommérgezés tüneteit csillapították ezzel a növénnyel. 

Viszonylag gyorsan növő, örökzöld növény ?, mely teleltetést igényel. Támasztékra is futtatható, de szép vadon növekedve is. Sőt így talán szebb is! Júniustól virágzik. Virágzáskor érdemes táp oldatozni, az elnyílott virágokat leszedni így még több virágot hoz.

plumbago.jpg

Google

 

plumbago

Hogy szép legyen teljes napon kell lennie, inkább savas talajban, tápanyagokban gazdag talajt szeret. Virágait ne öntözzük, csak a növényt, de rendszeresen, vízben állni nem szeret! Nem is bírja! Ha kicsit jobban meg metsszük, akkor jobban is virágzik mivel elágazik. Virágai kékes árnyalatúak, esetleg fehérek.

Google

 

Télen fagymentes, világos és hűvös helyen kell teleltetni, mérsékelt öntözéssel, levelei nagy részét leszárítja szinte halott növénynek is tűnhet. Mikor kezd több napfény lenni elkezdhetjük felkészíteni a szezonra. Szedjük le az elszáradt leveleit, metsszük meg kicsit, ültessük át kicsit nagyobb edénybe, kicsit meg is öntözhetjük.

Google

.

plumbago2.jpg

Viszlát!

 

Szólj hozzá

kék virág egzotikus növény plumbago