2013. sze 09.

Univerzális növénytartó.

írta: Iszka
Univerzális növénytartó.

Pici ötlet ezermestereknek.
 
Tetőjavítás volt, a régi tetőből jött le némi léc, egy része megy paradicsom karónak, a másik részből pedig csináltam egy 3 nagy rekeszes tavasszal palánta hajtató, nyáron bujtásoknak és fiatal növényeknek való alkalmatosságot, ősszel meg ha süt még a nap lehet bent gombát és paradicsomot aszalni. Simán csavarozva van. Ami régen volt abban csak 2 kicsi, de magasabb láda fért el, az jobb volt szerintem aszalónak. Még a fóliát kell megcsinálnom hozzá, meg árnyékolóhálót kell majd szereznem rá.

 

.

Télen nem sajnálom kint hagyni, védelem rajt 1 réteg lenolaj kence, ezáltal némileg vízlepergető.

palantazo_viragtarto_aszalo.jpg

Januárig még ötletelek a palántázóként funkcionáló alkalmazáshoz kialakítandó fóliázáson. Olyat szeretnék ami egybe lesz ragasztva és könnyen tudom rá és le venni. (Micsoda tudományos vagyok.)

.

Nagy melegben pedig ott lesz az árnyékoló háló, ebből nagy dolgot nem akarok kihozni, teljes tetőn és az elején lelógva a ládákig, hogy jó árnyékot tartson.

A ládák meg azért jók, mert a sarki zöldségestől ingyen beszerezhetőek, 3-4 évet kibírnak, Elég sokoldalúan lehet használni ezeket, kocsiba a csomagtartóba, zöldségnek, gyümölcsnek, télre egymásra is rakhatóak, sőt mostanában vannak elég jó minőségűek is.

.

palantazo_viragtarto_aszalo.jpg

Mit csináljak a túl sok paradicsommal?

Paradicsom magvetés.

Szólj hozzá

tavasz ősz nyár paradicsom chili paradicsom mag palántázó növényállvány termény aszaló batyus pradicsom gomba aszaló paradicsom aszaló