2013. aug 11.

Hol a finom paradicsom?

írta: Iszka
Hol a finom paradicsom?

A paradicsom egy nagyon fajta gazdag növény, íze, alakja, színe nagyon változatos. Mégis csak a nagyüzemi egyforma méretű, színű, íztelen termését lehet kapni, általában. Szemben a hagymával, paprikával amiből hatalmas választék van. Ez szívás!

.

Paradicsom szín és alakgazdagsága az ízekről ne is beszéljünk!

paradicsomok.jpgparadicsomok2.jpg

g

 

Legközelebb, ha a piacon jársz, akkor nézz jól körül! Vegyél néhány olyan paradicsomot ami nem kerek vagy nem piros! Megéri!

A fajta adja az ízt, nem az üvegház veszi el

"A paradicsom elképesztő sokféleségét az alapfajták változatossága garantálja. Van kisszemű, nagyszemű, ezeknek fürtben és nem fürtben érő változatai. Van, ami feketére, van, ami zöldre, pirosra, narancssárgára érik. Ezen tulajdonságok egyike sem értékmérő önmagában. Nem attól édes és jóízű egy paradicsom, hogy fürtös, vagy apró szemű. Sőt az sem számít igazán, hogy melegházban nevelem-e föl az adott, jóízű fajtát, vagy napon. Az egyetlen, ami miatt az üvegház bejöhet a képbe, hogy az igazán finom fajták - amelyek ugye akármilyen formájúak lehetnek - sokszor jóval meleg- és fényigényesebbek. Tehát ha azoknak meg akarom teremteni az ideális körülményeket a termeléshez, nagyon pénz- és szaktudásigényes - ez csak olyan termelőnek éri meg, aki a zöldségpiacon felmerülő legexkluzívabb igények kielégítésére is koncentrál" - mondja Domonyai. Tehát a jó paradicsom drágább, micsoda meglepetés. forrás: http://www.origo.hu 

g

 

paradicsom.jpg

Magok ősszel lesznek nálam eladóak, meg fogok ajánlani F1 hibrideket. Ezt is magunknak kell megcsinálni, hogy jó legyen ;) írj az iszaklaszlo[kukac]freemail.hu -ra, ha érdekel paradicsom mag.

Jó étvágyat!

Paradicsom, fekete, szőlő, koktél, ökörszív, orosz, F1 paradicsom  vetőmag.

Kedves kis dögvirág: http://dogosvirag.webnode.hu/products/tavaresia-barklyi/ katt a linkre.

 

Szólj hozzá

paradicsom vetőmag zöldség gyümölcs fekete paradicsom koktél paradicsom ökörszív paradicsom batyu paradicsom vajaskenyér paradicsommal