2011. júl 24.

10x10 egyszerű étel

írta: Iszka
10x10 egyszerű étel

Imádok enni, szeretek emberi fogyasztásra alkalmas ételeket enni, de ehhez az kell, hogy magam készítsem el. Kertben növesztem a hozzávalókat paradicsomok, krumpli, zöldség zöldje, néha kevés kukorica, kis chili, gyümölcsök nagy része, vagy az erdőben gyűjtöm be főleg a gombákat, de alma, körte, dió, mogyoró és gesztenye is jön velem az erdőből.

 

 

Vajas kenyér saját paradicsommal? Zsíros kenyér pici sóval?

Sajna minden nem megy, de törekedem a legjobbra. Mára inkább az egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket kedvelem.

Szerintem érdemes levesesnek lenni! Zöldség vagy húslevest nagyon könnyű készíteni, csak fel kell tenni főni minden jót egyben és 2-2ésfél óra múlva kis lángon kész is. A lényeg, hogy kis adagot nem szabad készíteni, mert az nem lesz finom :) Vasárnapi húsleves leve kedden jó rizst főzni! Egy egyszerű daragombócos leves jól felmelegít! A nyári melegben egy meggy vagy őszibarack leves hidegen! Főt krumpli vagy rizs mellé csirkemáj rántva vagy simán hagymán sütve isteni! 

A négybe vágott hámozott vagy héjában sült krumpli sózva, borsozva sütve, jobb köret, mint bármi más! A mindig ehető rántott karfiol kihagyhatatlan! Egy gyors tejfölös gombapörkölt a maradék pörkölttel keverve még jobb! Lágy tojás, főt tojás, egy gyors omlett friss kenyérrel. Egy nagy szelet kommersz rántott hús!!!! Na én itt most leállok, megyek reggelizni.

Soroljam még? Klasszikus darakása ennél egyszerűbb étel nincs is. tej, víz, dara, cukor némi kakaóporral na meg 2-3 perc kevergetés.

Ha végképpen nem tudsz mit enni, akkor keres egy darab sajtot, hozzá almát. Füstölt sajttal az igazi! Nem kell az étkezést túlbonyolítani!

 

Chilis bab gazdagon:

chili con carne.jpg

 

 

 

Zöldséges fasírt:

 

 

 https://www.kardinalis.hu/extreme_chili

Szólj hozzá

ételek paradicsom gombás chili egyszerűen erdei gombák elkészíthető készítés. meggybor